propecia yahoo answers

Home » BALKANS, COMMENTARY » Balkanski ajvar i ćitilica

Balkanski ajvar i ćitilica

Ekrem Avdić (Source THB photo for education only)

Ekrem Avdić (Source THB photo for education only)

Piše: Ekrem Avdić (The Bosnia Times) - Velikosrpski, dakle nacistički projekt, promijenio je i taktiku i sredstva svog sna- povratak Dušanovog carstva na teritorije drugih država. Sad su Voždove tajne i javne službe, Srpska pravoslavna crkva i njima pripadajući mediji ubojito sredstvo rušenja prepreka u iscrtavanju nove karte Srbije. Naravno, vojnici i dalje proučavaju geografiju svojih susjeda! Ako zatreba, ima i ljudstva i materijala.

Dakle, rečeni su faktori cijele dvije godine satanizirali narod i političko i državno rukovodstvo Crne Gore, negirali crnogorsku naciju, prošlost, kulturu i jezik, tvrdeći do iznemoglosti da je to sve srpsko i da je Crna Gora, ustvari, Srbija! Na kraju, uz javne sastanke sa vođom srpskog nacizma, Aleksandrom Vučićem, uz milione eura su organizirane političko-vjerske manifestacije, takozvane litije. Za sve vrijeme, Vožd je preko svojih medija blebetao o tome kako se „Srbija ne ne meša u unutrašnje stvari suseda i poštuje njihovu nezavisnost“. Tačno! On se „ne meša!“.

Rezultat Vučićevog „nemešanja“ je jedinstven u svijetu-izvršnu vlast će u Crnoj Gori formirati Srbi kao nacionalna manjina! Zar mislite da će ona moći zaživjeti kao vlast manjine nad većinom! Možda i može, ali sve dok Crnogorci ne vide šta im se dešava!

Sad, kad su vođe zadovoljne rezultatima politike da su grane srpske države na prostorima gdje se osjeća miris tamjana Srpske pravoslavne crkve, ide se korak dalje: totalna medijska, obavještajna i crkvena struktura ustrojena po teoriji „Fašizam u deset tačaka“, Umberta Eca, svom snagom udara na društvo i državu Bosne i Hercegovine.

Naravno, na udaru je multietničko, multikulturno i multireligijsko tkivo be-ha društva kojeg su užasnim zločinima nad drugim i drugačijim, srpski nacizam i hrvatski fašizam željeli pokidati tokom agresije na našu državu u ratu 1992-1995. godina. Na sreću, većinsko stanovništvo koje Bosnu i Hercegovinu smatraju jedinom domovinom, ostvarilo je pobjedu. Uz ogromne žrtve!

Vučićeva nacistička mašinerija Bošnjake ne smatra narodom već islamiziranim Srbima koji nemaju ni svoju kulturu, ni jezik, ni prošlost…Uz to, zamislite, Bošnjaci spremaju novi genocid nad Srbima! Naravno, sve to govore i zvaničnici države Srbije, od ministra vojnog Aleksandra Vulina, potpredsjednika Skupštine Aleksandra Marinkovića do čete graditelja kulta ličnosti vođe Vučića koji svi odreda bazde na Voždov prdež. Svi napori mase mašinerije dokazuju da je nemoguć zajednički život u Bosni i Hercegovini i da je njena državna i teritorijalna devastacija na tri dijela jedino moguće rješenje. Naravno, u tu kampanju je totalno uključen Milorad Dodik, nalik na sličnog vođu ali bez brkova. Pokušava, kao nekad Cvetković i Maček, odnosno Milošević i Tuđman, kasapiti vlastitu državu u čemu je bila i njegova posjeta Pantovčaku. Mudri Latini su ostali rezervirani jer i metode velikohrvatstva, to jest ustaštva, kod Milanovića i Plenkovića su malo suptilnije.

Na sve to, ministrica vanjskih poslova naše domaje, Bisera Turković ni „uhom da mrdne“! Zauzeta je kuhanjem ajvara za zimnicu, vele bolji poznavaoci rečene persone, što je i vjerovatno tačno s obzirom da je veoma kabasta što govori i to da su joj špajz-karte omiljena literatura. No, ostavimo šalu na stranu jer je ona ozbiljna stvar. Pitamo se šta radi ministrica ako ne prati šta nam to susjedi rade? Ako ne zna, zašto joj to ne kažu. U tom slučaju bi mogla na razgovor pozvati ambasadore rečenih zemalja. Mogla je pozvati svoju ambasadoricu Aidu Smajić, koja sjajno pravi hurmašice sa orasima, i reći joj da traži objašnjenja od kafanskog pjevača Ivice Dačića za ponašanje zvaničnika Srbije prema našoj državi. Mogla je od ambasadora u Hrvatskoj, Aleksandra Vranješa, bivšeg Dodikovog političkog savjetnika i naučnika-falsifikatora, šta mu je to šef radio u Zagrebu.

Mogla je, a nije. Od osnovnih poslova šefa diplomatije, bili su joj preči poslovi oko ajvara. Tako i cijeloj diplomatskoj mreži rođaka, zetova, drugova, švalerki i tako dalje i dalje od pameti. Od naše takve pameti bježe strani investitori kao od kuge. I od naše državne troglave aždahe!

Stariji se sjećaju čuvene američke tv-serije „You Asked For It“, ili što bi mi rekli „Zaiskali ste, pogledajte“!

Source: The Bosnia Times

Short URL: http://webpublicapress.net/?p=32483

Generated image
Image and video hosting by TinyPic
Generated image

FEATURED VIDEOS

FLICKR PHOTO STREAM

© 2021 WebPublicaPress. All Rights Reserved. Log in - Designed by Gabfire Themes