propecia yahoo answers

Home » ARCHIVE, BALKANS » AL-JAZEERA U PETAK

AL-JAZEERA U PETAK

Al-Jazeera Balkans Goran Milić 2011 (Courtesy photo)

SARAJEVO — AL JAZEERA Balkans (AJB) napokon kreće s emitiranjem programa! Početak emitiranja, potvrđeno nam je iz Al Jazeere, zakazan je za petak 11. studenog/novembar, u 18 sati, javio je Cro.Time.mk portal. Nešto ranije iz dobro obavještenih krugova iz AJB — za Webpublicapress potvrdjeno je kako ovaj dugo očekivani program doista kreće ovog tjedna.

Neki drugi webportali pisali su kako se operacija Al-Jazeere Balkans jedna vrsta “Yugo nostalgije”, te da će program voditi Goran Milić, koji je uoči raspada Jugoslavije vodi istinski regionalni  TV program “Yutel (pročitajte ovdje intervju sa Goranom Milićem u Nacionalu).

Cro.Time podsjeća da je centralni studio balkanske Al Jazeere nalazi se u Sarajevu, a regionalni centri u Zagrebu, Beogradu i Skopju. Gledatelji u regiji Al Jazeeru će moći pratiti preko kablovskih i IP TV operatera, preko satelita EutelSat, a u Bosni i Hercegovini i na zemaljskom signalu.

Kada u petak Al Jazeera Balkans krene s emitiranjem, postat će prvi program ove globalne mreže na nekom drugom jeziku osim engleskog ili arapskog.

 

REGIONALNA I GLOBALNA MREŽA DOPISNIKA
“Koristeći se regionalnom mrežom dopisnika, kao i globalnom mrežom dopisništava Al Jazeera mreže, Al Jazeera Balkans će gledateljima u regiji donositi, kako regionalne tako i globalne vijesti, te o regiji izvještavati gledaotelje u svijetu koji prate Al Jazeera English i Al Jazeera Arabic programe”, kaže glasnogovornica Al Jazeere Balkans Melina Kamerić, prenosi Cro.Time.mk.

Isti izvori navode da će Al Jazeera Balkans – dnevno producirati šest sati vijesti, intervjua,  komentara i analiza, a najavljuju da će emitirati i kvalitetan dokumentarni program. “Ovo je početak novog poglavlja u medijskom izvještavanju u regiji. Radeći pod sloganom ‘Iz svakog ugla i sa svake strane’, Al Jazeera Balkans će svojim neovisnim i nepristranim izvještavanjem donositi neispričane priče”, poručuju iz balkanske Al Jazeere.

Short URL: http://webpublicapress.net/?p=3819

RSS Kosovo

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.
Generated image
Image and video hosting by TinyPic
Generated image

FEATURED VIDEOS

FLICKR PHOTO STREAM

© 2019 WebPublicaPress. All Rights Reserved. Log in - Designed by Gabfire Themes